Σχετικά

Τι είναι το GLS – Συνάντηση Ανάπτυξης Ηγεσίας;

Το Global Leadership Summit (GLS) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται για περισσότερα από 25 χρόνια στην Αμερική. Ξεκίνησε από μια χριστιανική εκκλησία (Willow Creek) με σκοπό να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει ανθρώπους σε θέματα ηγεσίας. Παρόμοια συνέδρια υπήρχαν και υπάρχουν πολλά. Αυτό που διαφοροποιεί το GLS είναι ότι βάση της εκπαίδευσης αποτελούν οι χριστιανικές αξίες όπως αυτές συνοψίζονται στην Αγία Γραφή.

Το συνέδριο αυτό γνώρισε τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα να το παρακολουθούν ζωντανά περίπου 10.000 άτομα, καθώς τόσα χωράει ο χώρος στον οποίο διεξάγεται, για ένα διήμερο τον Αύγουστο κάθε χρόνο. Οι αυξημένες απαιτήσεις για συμμετοχή οδήγησαν τους υπευθύνους του GLS να αναζητήσουν τρόπους για να μπορεί περισσότερος κόσμος να παρακολουθήσει το συνέδριο. Έτσι προστέθηκαν χώροι σε ολόκληρη την Αμερική που πρόβαλαν ζωντανά μέσω δορυφορικής σύνδεσης το συνέδριο. Με την ανάπτυξη του ίντερνετ οι χώροι αυτοί αυξήθηκαν και τώρα πια γίνεται ζωντανή μετάδοση του GLS σε χιλιάδες σημεία σε όλον τον κόσμο, ταυτόχρονα με το «ζωντανό» συνέδριο.

Αυτό όμως δεν έφτανε, κι έτσι το GLS σε συνεργασία με φορείς σε περισσότερες από 130 χώρες, δίνει τη δυνατότητα να γίνουν τοπικές Συναντήσεις Ανάπτυξης Ηγεσίας και να προβληθούν τα βίντεο των ομιλιών που έγιναν ζωντανά τον προηγούμενο Αύγουστο κάθε χρόνου. Έτσι, κάθε χρόνο, περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι παρακολουθούν το GLS σε όλον τον κόσμο, και εμπνέονται, ανανεώνουν το πάθος τους, παίρνουν αποφάσεις, κινητοποιούνται, εκπαιδεύονται.

Το GLS στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο φορέας που έχει αναλάβει τη εκπροσώπηση του GLS είναι ο χριστιανικός οργανισμός Agape – Αγάπη. Από το 2017, κάθε χρόνο πραγματοποιείται στη χώρα μας μία τουλάχιστον Συνάντηση Ανάπτυξης Ηγεσίας. Εκτός από αυτήν μπορούν να πραγματοποιηθούν και μικρότερες συναντήσεις, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του οργανισμού ή της επιχείρησής σου, κατόπιν συνεννόησης.

Για να πραγματοποιηθεί μια Συνάντηση Ανάπτυξης Ηγεσίας στην Ελλάδα αποφασίζουμε ποιες από τις φετινές ομιλίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού κοινού, τις μεταφράζουμε και τις υποτιτλίζουμε ώστε να προβληθούν σε βίντεο στη Συνάντησή μας. Η εμπειρία όμως μιας Συνάντησης Ανάπτυξης Ηγεσίας δεν περιορίζεται στο να δούμε απλά κάποια βίντεο σπουδαίων ομιλητών. Κάτι που διαφοροποιεί το GLS από τα υπόλοιπα συνέδρια παρόμοιας θεματολογίας είναι ο χρόνος που δίνεται μετά από κάθε ομιλία στο να γίνει προσωπική δουλειά. Κάθε συμμετέχων στη Συνάντηση, παραλαμβάνει την ημέρα του συνεδρίου ένα βιβλίο με το υλικό της χρονιάς. Μεταξύ άλλων στο βιβλίο υπάρχουν τα βιογραφικά των ομιλητών καθώς και ερωτήσεις που πρέπει ο κάθε συμμετέχων να απαντήσει στον χρόνο που δίνουμε μετά από κάθε ομιλία. Εκτός από τις προσωπικές ερωτήσεις, υπάρχουν και ερωτήσεις που απευθύνονται σε ομάδες (συνάδελφοι σε μια εταιρεία που ήρθαν μαζί, συνεργάτες σε κάποια εκκλησία ή οργανισμό, φίλοι που αποφάσισαν να έρθουν σαν ομάδα κοκ). Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε συμμετέχων περνάει σε άμεση αξιοποίηση των όσων άκουσε στην ομιλία και καταγράφει στο βιβλίο τα συναισθήματα, τον παλμό, την «ορμή», την έμπνευση και τους προβληματισμούς που μπορεί να του προκάλεσε η ομιλία, ώστε μετά να μπορεί να επανέλθει στο βιβλίο και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο μελέτης και προβληματισμού.

Κάθε χρόνο στο ζωντανό GLS που γίνεται στην Αμερική, πραγματοποιούνται περίπου 15 ομιλίες (εκεί το συνέδριο ξεκινά Παρασκευή μεσημέρι και τελειώνει Σάββατο απόγευμα). Στην Ελλάδα μεταφράζουμε και υποτιτλίζουμε 10 ομιλίες. Από αυτές τις 10 συνήθως δείχνουμε τις 6 που θεωρούμε πιο κατάλληλες για το κοινό μας καθώς το δικό μας GLS είναι μονοήμερο. Οι ομιλίες που μεταφράζουμε αλλά δεν χρησιμοποιούνται στην κεντρική Συνάντηση Ανάπτυξης Ηγεσίας (την λέμε και Premier event) παραμένουν στη διάθεσή μας για να χρησιμοποιηθούν σε αυτό που ονομάζουμε #myGLS – κάνε click εδώ για να μάθεις περισσότερα για αυτό το συναρπαστικό νέο «προϊόν» μας.

Το GLS όμως είναι κάτι περισσότερο από μια μεγάλη Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Μπορεί κανείς να έχει την GLS εμπειρία και όλο το υλικό της χρονιάς (όχι μόνο τις ομιλίες που έχουμε μεταφράσει αλλά όλες τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο ζωντανό GLS της Αμερικής) κυριολεκτικά στα χέρια του.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή GLSNow στο κινητό σας (www.glsnow.app), να αγοράσετε τον δικό σας μοναδικό κωδικό από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Agape (www.agape.shop/gls) κι έτσι θα μπορείτε για έναν ολόκληρο χρόνο να παρακολουθείτε όλο το υλικό της χρονιάς, όσες φορές θέλετε και όποτε θέλετε. Η πώληση κωδικών της τρέχουσας χρονιάς ξεκινά μετά την πραγματοποίηση της Συνάντησης στην Ελλάδα. Εάν ενδιαφέρεστε για κωδικό για τις ομιλίες προηγούμενης χρονιάς, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή στο email info@gls.gr.

Παλαιότεροι ομιλητές στο GLS

Ανάμεσα στους δεκάδες ομιλητές που έχουν περάσει από το GLS είναι και οι Simon Sinek, John Maxwell, o τέως πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush Jr, η Melinda Gates, ο Bear Grylls, Johnny C. Taylor, Jr., Jon Acuff, ο ποδοσφαιριστής Kaká, Horst Schulze, Juliet Funt, Malcolm Gladwell, Brene Brown, Patrick Lencioni, Vanessa Van Edwards, Sheryl Sandberg και πολλοί ακόμα (A.R. Bernard,Adam Grant, Adam Hamilton, Aja Brown, Alan Mullaly, Albert Tate, Allen Catherine Kagina, Amy Edmondson, Andy Stanley, Angela Ahrendts, Angela Duckworth, April Tam Smith, Ben Sherwood, Beth Comstock, Bianca Juarez Olthoff, Blake Mycoskie, Bob Iger, Bozoma Saint John, Bryan Stevenson, Carey Nieuwhof, Carla Harris, Carly Fiorina, Charles Duhigg, Chris Brown, Chris McChesney, Chris Voss, Craig Groeschel, Daniel Pink, Danielle Strickland, Danny Meyer, David Green, David Livermore, Deb Liu, Deltan Dallagnol, DeVon Franklin, Dick & Terri, Edgar Sandoval, Elaine Lin Herring, Erin Meyer, Erwin McManus, Francesca Gino, Fredrik Haren, Gabi Faria, Gary Haugen, Gary Schwammlein, Heidi Grant, Henry Cloud, Hubert Joly, Ibukun Awosika, Ihor Bula & Liliya Valihun, Immaculee Ilibagiza, Ivan Satyavrata, Jackson Ole Sapi, Jamie Kern Lima, Jason Dorsey, Jason Jaggard, Jeff Manion, Jerry Lorenzo, Jia Jiang, Jo Saxton, John Pitzaferro, Joni Earekson Tada, Joseph Grenny, Jossy Chacko, Judah Smith, Judge Paul Herbert, Katura York Cooper, Krish Kandiah, Laszlo Bock, Linda Cliatt-Wayman, Liz Bohannon, Liz Wiseman, Lori Whitmen, Louie Giglio, Lynsi Snyder, Lysa Terkeurst, Mama Maggie Gobran, Marcus Buckingham, Margaret Hefferman, Michael Jr., Michael Todd, Michelle Poler, Myron Pierce, Nona Jones, Nthabiseng Legoete, Paula Faris, Pete Ochs, Raja B. Singh, Rasmus Akersen, Rebecca Bender, Rich Wilkerson Jr, Richard Montanez, Ron Howard, Rory Vaden, Sadie Robertson Huff, Sahar Hashemi, Sam Adeyemi, Sarah McCutcheon, Sheila Heen, Sheryl Colaco, Shola Richards, Stanley McChrystal, Stephanie Chung, Steven Furtick, Strive Masiyiwa, Susan Cain, TD Jakes, Todd Henry, Tomas Chamorro-Premuzic, Tori Peterson, Vijay Govindarajan, Vinh Chung, Wilfredo De JesusC και άλλοι).